Wij geven je inzicht en
helpen je te besparen

ENERGIE MANAGEMENT

Simpel gezegd is energiemanagement alle activiteiten die je als bedrijf onderneemt om het energiegebruik van een gebouw zo efficiënt mogelijk te maken. Hiermee bereik je als ondernemer niet alleen een optimale energieprestatie, maar realiseer je ook een flinke kostenbesparing. Vanuit de overheid worden ondernemers ook verplicht om energie te besparen middels de Wet milieubeheer. Met als belangrijkste doel de CO2- uitstoot van Nederland te verlagen.

Hosted Energy biedt diverse oplossingen om het energieverbruik van jouw bedrijf inzichtelijk te maken en helpt je mogelijkheden tot energiebesparing te bepalen. Ook wanneer je geen verplichting hebt vanuit de Wet milieubeheer is het een goed idee om jouw energieverbruik eens goed onder de loep te nemen. Er zijn namelijk altijd mogelijkheden om energie en kosten te besparen.


Energiemonitoring

Door het monitoren van jouw verbruik, krijg je inzicht in de energieprestaties van jouw bedrijf. Hieruit kunnen mogelijkheden voor energiebesparing worden bepaald. De schattingen over de besparingen op het energieverbruik lopen op tot ruim 25%, maar ook bij een (veel) lager percentage is energiemonitoring een interessante investering.

Verbruiksgegevens van een organisatie, kantoor of ander gebouw zeggen pas echt iets als je het kunt vergelijken. Wanneer je die vergelijkt met gelijkwaardige panden of bedrijven, leidt dit vaak tot actie. Als de locatie duurder is in verbruik dan soortgelijke panden, zal je daar zeker iets aan willen en kunnen doen. Uit de analyse zal ook blijken waar het meeste effect behaald kan worden. Het (hoge) verbruik zegt dus op zich niet altijd iets, maar de vergelijking wel.

Door het inzicht dat energiemonitoring geeft, kun je gerichte plannen uitwerken. Zo kun je vrij nauwkeurig berekenen welke investering het meest de moeite waard is. Neem als bijvoorbeeld zonnepanelen; met een verbruiksanalyse kun je de gelijktijdigheid bepalen. Dit is nodig om de investering te berekenen, bepaalt ook deels de subsidie en daarmee de terugverdientijd. Zo ook voor maatregelen als LED (verlichting) en verschillende vormen van isolatie. Energiemonitoring helpt dus bij gerichter investeren in duurzaamheid.

Voordelen:

  • Inzicht in jouw energieverbruik
  • Maatwerkoplossingen voor besparingen
  • Concreet bespaaractieplan
  • Geeft invulling aan wettelijke verplichtingen
  • Gericht werken aan jouw duurzaamheidsdoelen

Meer weten over energiemonitoring? Bekijk dan ook de uitgebreide video's over deze applicatie. 

 Bekijk meer


Energieopslag

Energieopslag met behulp van accu’s biedt oneindig veel toepassingsmogelijkheden in alle branches, van tijdelijke verzwaring van je aansluiting tot het bieden van volledig off-grid energieverbruik. 

Door slim gebruik te maken van energieopslag bespaar je flink op je energiekosten. Hosted Energy helpt je met het volledig optimaliseren van je productieproces en energieverbruik om de pieken in het verbruik op te vangen met de energie uit de accu. Op die manier hoef je je aansluiting niet te verzwaren en bespaar je op de kosten.


Optimalisatie

Als zakelijke ondernemer betaal je naast je energietarieven diverse kosten om je bedrijf van energie te voorzien. Echter kan het zijn dat je onnodig hoge kosten doorbelast krijgt voor jouw energieverbruik, zonder daarvan bewust te zijn.

Hosted Energy kijkt aan de hand van jouw verbruiksgegevens waar mogelijkheden zijn voor optimalisatie. Met onze expertise zorgen wij ervoor dat de kosten in lijn komen te liggen met het verbruik van jouw onderneming en dat resulteert meestal in een kostenbesparing.Wet milieubeheer & Informatieplicht Energiebesparing

Verbruikt jouw bedrijf jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas (of een equivalent)? In het kader van de Wet milieubeheer moet je dan energiebesparende maatregelen nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Per 1 juli 2019 is daar nog een wettelijke verplichting bijgekomen. Wat inhoudt dat je volgens de Informatieplicht Energiebesparing ook verplicht bent de voortgang te rapporteren in het eLoket van de RVO.

Hosted Energy kan je van dienst zijn met diverse zaken rondom de Wet milieubeheer en de Informatieplicht Energiebesparing door middel van:

  • Checken of jouw bedrijf moet voldoen aan de Informatieplicht;
  • Indienen van de rapportage bij het eLoket van de RVO;
  • Opstellen van een stappenplan;
  • Uitvoeren van energiebesparende maatregelen


Aansluitingen

Als ondernemer heb je een bepaalde energiebehoefte, maar die behoefte kan onderhevig zijn aan allerlei ontwikkelingen binnen je onderneming. Denk aan aanpassingen in je bedrijfsproces of juist je plannen om je onderneming verder uit te breiden. In die situaties kan het zijn dat je nieuwe energieaansluitingen nodig hebt of juist de bestaande aansluitingen moet wijzigen.

Hosted Energy verzorgt voor jou de aanvraag of wijziging van je energieaansluitingen, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij de aansluiting krijgt die past bij jouw onderneming. Hiervoor kijken wij naar jouw dagelijkse energiebehoefte en je plannen voor de toekomst, zodat je zeker weet dat je goed zit!

WIJ STREVEN NAAR DE BESTE OPTIMALISATIE VOOR JOU